Можливо, ваш день розпочинається зі шматочка тосту з арахісовою пастою і джемом. Можливо, ви ніколи не куштували арахісову пасту і взагалі вперше про неї чуєте. Так чи інакше, ці факти про арахісову пасту будуть цікаві усім!
- арахіс відомий під назвою "земляний горіх", хоча насправді він належить до родини бобових, тобто ближче до квасолі або гороху
- першими "винахідниками" арахісової пасти були древні ацтеки - вони вживали у якості основної страви розтертий смажений арахіс
- у 1895 році Д.Х.Келлог запропонував ніжну арахісову пасту у якості дієтичного білкового харчування для людей, які не могли жувати їжу
- сучасний рецепт арахісової пасти було отримано у 1922 році хіміком Д. Розенфілдом
- 100 г арахісової пасти містять 884 ккал і 20 г білка, що робить цей продукт незамінним для спортсменів
- тост з арахісовою пастою є ідеальним сніданком, оскільки він не лише забезпечує організм необхідними жирами та білками, але й містить інші корисні речовини (антиоксиданти, поліненасичені жирні кислоти Омега-6, Омега-9, Омега-3) та вітаміни (В1,В2, А,Е, РР) і мінерали (залізо, цинк, магній, кальцій, калій, фосформ, йод, селен)
- арахісова паста не містить холестерин
- щороку лише американці споживають 300 тисяч тонн арахісової пасти
- арахісова паста навіть має пов'язану з нею фобію - arachibutyrophobia (арахібутирофобія) - страх, що арахісова паста пристане до піднебіння