пʼятниця, 29 квітня 2016 р.

Арахісова паста (Peanut Butter)

Можливо, ваш день розпочинається зі шматочка тосту з арахісовою пастою і джемом. Можливо, ви ніколи не куштували арахісову пасту і взагалі вперше про неї чуєте. Так чи інакше, ці факти про арахісову пасту будуть цікаві усім!
  • арахіс відомий під назвою "земляний горіх", хоча насправді він
    належить до родини бобових, тобто ближче до квасолі або гороху
  • першими "винахідниками" арахісової пасти були древні ацтеки - вони вживали у якості основної страви розтертий смажений арахіс
  • у 1895 році Д.Х.Келлог запропонував ніжну арахісову пасту у якості дієтичного білкового харчування для людей, які не могли жувати їжу
  • сучасний рецепт арахісової пасти було отримано у 1922 році хіміком Д. Розенфілдом
  • 100 г арахісової пасти містять 884 ккал і 20 г білка, що робить цей продукт незамінним для спортсменів
  • тост з арахісовою пастою є ідеальним сніданком, оскільки він не лише забезпечує організм необхідними жирами та білками, але й містить інші корисні речовини (антиоксиданти, поліненасичені жирні кислоти Омега-6, Омега-9, Омега-3) та вітаміни (В1,В2, А,Е, РР) і мінерали (залізо, цинк, магній, кальцій, калій, фосформ, йод, селен)
  • арахісова паста не містить холестерин
  • щороку лише американці споживають 300 тисяч тонн арахісової пасти
  • арахісова паста навіть має пов'язану з нею фобію - arachibutyrophobia (арахібутирофобія) - страх, що арахісова паста пристане до піднебіння
Насолоджуйтеся своїм тостом з арахісовою пастою і своїм днем!